Popkoor Zinder – Perrongeluk 2023

Hét popkoor van Zaltbommel. Het koor is in oktober 1998 opgericht. Sindsdien is er veel bereikt: het koor staat als een huis en organiseert elke twee tot drie jaar een grote theaterproductie. Dit jaar op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de St. Maartenskerk.

Geluidstechniek

Om de spraakverstaanbaarheid in de St. Maartenskerk zo optimaal mogelijk te maken, maken we vooraf een duidelijk plan. Het is namelijk niet gemakkelijk om een groot orkest in combinatie met een koor verstaanbaar uit te versterken in een kerk. Om Popkoor Zinder optimaal uit te versterken hebben we gereedschap nodig. En niet zomaar gereedschap, maar de juiste:

Sound Projects Dreamline
Het Sound Projects Dreamline-systeem is een geluidsversterkingssysteem dat specifiek is ontworpen voor gebruik in grote ruimtes zoals kerken. Met de juiste positionering kunnen wij geluid optimaal sturen, waardoor de spraakverstaanbaarheid wordt verbeterd.

Yamaha Rivage PM3
In de St. Maartenskerk werd onze Yamaha PM3 mengtafel ingezet om alle in- en outputs naadloos aan te sturen. Deze geavanceerde mengtafel biedt een scala aan krachtige functies voor optimale geluidscontrole, wat van cruciaal belang is bij het creëren van een heldere en evenwichtige audiobeleving in een akoestisch uitdagende locatie.

 

AKG DMS800-zenders met DPA-4066 microfoons
Het AKG DMS800 zendersysteem laat ons nooit in de steek en staat garant voor betrouwbaarheid en audiokwaliteit. In combinatie met de DPA-4066-microfoons, die bekend staan om hun natuurlijke geluidskwaliteit, wordt de stem op een zeer gedetailleerde en heldere manier vastgelegd. Deze microfoons zijn ook discreet en gemakkelijk te bevestigen.

Allen & Heath ME-1 Personal Monitoring System
De naam zegt het eigenlijk al. Het gebruik van de Allen & Heath Personal Monitoring System voor het Zinder Orkest is een essentiële keuze om de muzikale prestaties te optimaliseren. Dit geavanceerde personal monitoring-systeem biedt muzikanten de mogelijkheid om hun eigen geluidsniveaus nauwkeurig te beheren, wat bijdraagt aan een verbeterde live-uitvoering.