Oisterwijk in Concert 2023

Oisterwijk in Concert bracht een onvergetelijke muzikale ervaring naar ‘ons’ idyllische stadje Oisterwijk. Het evenement was een feest van geweldig talent en ongekende passie, waar verschillende muziekstijlen en amateur en professionals samenkwamen. Dit jaar verzorgden we de complete audiovisuele techniek bij dit prachtige muzikale evenement.

Geluidstechniek

Het Adamson S10 geluidssysteem was het kloppende hart van ‘Oisterwijk in Concert’ en zorgde ervoor dat elk geluid tot in de perfectie werd overgebracht. Met de geavanceerde technologie van de Yamaha Rivage PM3 als mengtafel voor het front of house-geluid en de Yamaha CL5 als monitorconsole, stonden we garant voor een audio-ervaring van topkwaliteit. Deze hoogwaardige mengtafels stelden ons in staat om elk detail van de muziek te controleren, waardoor de audiokwaliteit optimaal was.

Met in totaal 90 microfooningangen konden we elke noot, elk instrument en elke vocale nuance vastleggen. Dit betekende dat elke muzikant en zanger de perfecte audiobalans kreeg, waardoor ze zich volledig konden uitleven in hun performance.

Naast het front of house-geluid waren er verschillende monitor- en in-ear mixes gemaakt om ervoor te zorgen dat de artiesten zichzelf goed konden horen. Het orkest was voorzien van persoonlijk Allen & heath ME-1 monitorsysteem. Hierdoor kon iedere muzikant afzonderlijk zijn of haar eigen geluidsbeeld aanpassen naar eigen wens.

Door onze uitgebreide kennis en het gebruik van hoogwaardige geluidsapparatuur konden we het publiek volledig onderdompelen in de muzikale prestaties en bijdragen aan de algehele magie van ‘Oisterwijk in Concert’.

“Het prachtige geluid en sfeervolle lichtshow zorgt voor een ware beleving voor ons publiek!”

Toine van de Klundert- Organisatie OIC

Verlichting

We hebben met uiterste precisie gewerkt om de juiste sfeer te creëren voor elk nummer. Zorgvuldig geplaatste en vakkundig geprogrammeerde lichteffecten vulden de muzikale uitvoeringen aan, waardoor elk nummer tot leven kwam. De verlichting zorgde er ook voor dat de artiesten op het podium in de schijnwerpers stonden, letterlijk en figuurlijk.

Wat dit lichtontwerp nog opmerkelijker maakte, was de voorbereiding die eraan voorafging. De technische doorloop vond namelijk overdag plaats, waardoor het daglicht nog overheerste. We hebben daarom de complete show vooraf in onze studio geprogrammeerd. Deze voorbereiding zorgde ervoor dat de show op de avond zelf op rolletjes verliep, zonder enige hapering.

Videotechniek

Daarnaast hebben we gezorgd voor de videotechniek waar live-beelden van het concert werden getoond. Hierdoor hoefde het publiek geen moment van de optredens te missen. Of het nu ging om close-ups van de artiesten op het podium of indrukwekkende projecties; de videotechniek voegde een extra dimensie toe aan de algehele beleving.

Kortom, we zijn er trots op om onze expertise op het gebied van audiotechniek, lichtontwerp en videotechniek te kunnen inzetten om ‘Oisterwijk in Concert’ nog onvergetelijker te maken.