Natuurbegraven Nederland – Lichtjesavond 2023

Ieder jaar in november nemen we op lichtjesavond een moment van bezinning om geliefden te gedenken. Natuurbegraven Nederland zorgt elk jaar voor een mooie invulling waar de namen opgenoemd worden van mensen die niet meer bij ons zijn. Door middel van een livestream kunnen veel mensen vanuit huis de herdenking bijwonen en blijft de natuur intact.

13 livestreams – duizenden kijkers

Het doel is om de drempel voor toegang tot de lichtjesavond zo laag mogelijk te maken, zodat een breed scala aan kijkers ‘digitaal’ aanwezig kan zijn. Daarom hebben wij met grote zorg en aandacht een landingspagina ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op eenvoud en gemak.
Via de URL die doorlinkt naar de landingspagina, kunnen gebruikers met één druk op de knop de lichtjesavond bekijken, terugkijken of zelfs downloaden. Centraal in het ontwerp staat dat de kijker elke stap van het proces makkelijk kan uitvoeren. Met deze eenvoudige benadering willen wij kijkers een buitengewone gebruikerservaring bieden, zodat de kijker moeiteloos de Lichtjesavond kan bijwonen.

Samenwerking tot een mooi resultaat

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij de Lichtjesavond betrokken is met een fijn gevoel kan terugkijken op het event. Naast de uitvoering van de livestream, moet er voorafgaand aan de livestream veel afgestemd worden. Zo heeft iedere Natuurbegraafplaats zijn eigen wensen m.b.t. de setting, belichting, geluid etc. Wij hebben de samenwerking met alle locaties als bijzonder prettig ervaren en zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Natuurbegraven Nederland ons heeft gegeven om de techniek voor de Lichtjesavonden te mogen verzorgen.

Compilatievideo Lichtjesavond 2023

Als terugblik op de geslaagde lichtjesavonden vroeg Natuurbegraven Nederland ons om een compilatie samen te stellen uit de opnames die door ons zijn gemaakt. Deze video is vervolgens door de organisatie gebruikt op sociale media om alle kijkers van deze livestreams nogmaals te bedanken voor hun aanwezigheid bij de Lichtjesavonden van 2023.