Musical Footloose – DJEMM 2023

DJEMM is een jongerenmusicalgroep uit Waalwijk. Met een passie voor muziek, dans en theater, creëren ze jaarlijks betoverende voorstellingen in theater de Leest. Het is de thuishaven van veel getalenteerde oud-Djemmers die hun weg hebben gevonden naar grote musicalproducties zoals Petticoat, Wicked, Soldaat van Oranje en Mamma Mia. Ook dit jaar hadden wij het genoegen om de geluidstechniek te verzorgen voor de sprankelende musicalproductie “Footloose.”

Bij Klundert AV zijn we trots op onze expertise in het leveren van hoogwaardige geluidstechniek voor theaterproducties, zoals we hebben laten zien bij “Footloose.” Het versterken van een groot orkest en het gebruik van 32 zendermicrofoons voor de cast vereist niet alleen technische vaardigheid, maar ook een goed gevoel voor theater- en geluidstechniek.

Uitversterken van een groot orkest

De kunst van het versterken van een live orkest vraagt om een goede balans en de juiste microfoonkeuze. Het gaat erom dat het geluid het hele theater vult zonder afbreuk te doen aan de nuances van elk instrument en elke muzikale noot. Samen met de muzikaal leider van DJEMM, Ruud Verkoeijen, hebben we ervoor gezorgd dat het orkest in perfecte harmonie was met de zang. Vooral bij een dynamische productie zoals Footloose is de balans tussen zang en orkest van essentieel belang.

“Samenwerken met de technici van Klundert AV is altijd een genot. Ze hebben het vermogen om snel te schakelen, mee te denken in oplossingen en zorgen dat de balans tussen de zang en het orkest perfect is.”

Ruud Verkoeijen – muzikaal leider & arrangeur

32 Zendermicrofoons

Om de stemmen van de cast helder en krachtig te laten klinken, hebben we maar liefst 32 zendermicrofoons ingezet om elke emotie en elk woord van de acteurs uit te versterken. Dit vereist zorgvuldige plaatsing, processing en monitoring om ervoor te zorgen dat alle tekst- en zangstukken kraakhelder in theater de Leest te horen waren

Monitorsystemen

We hebben zowel de spelers als de muzikanten op het podium voorzien van de benodigde monitorsystemen. Onze systemen omvatten zowel in-ear monitors voor de muzikanten als monitoring op het speelplan, welke zorgvuldig zijn afgestemd zodat iedereen het perfect kan horen.

 

Perfecte Afstemming

Als toegewijde geluidstechnici begrijpen we de cruciale rol die geluid speelt in het overbrengen van emotie en verhaal, vooral in een dynamische productie zoals “Footloose.” We zijn vereerd om deel uit te maken van dergelijke spectaculaire theaterspektakels en kijken ernaar uit om keer op keer bij te dragen aan het creëren van magische theatermomenten.

Voor meer informatie over onze geluidsdiensten en hoe we kunnen bijdragen aan uw theaterproductie, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen creëren we onvergetelijke theatrale meesterwerken.