Koning Willem II College

Het Koning Willem II College in Tilburg staat bekend om zijn uitstekende onderwijs en rijke geschiedenis. Met een focus op zowel academische als praktische programma’s, bereidt de school leerlingen voor op de toekomst.  
Vanwege de groei van het Koning Willem II College was er behoefte aan meer ruimte, en is de school uitgebreid. Als vaste leverancier van muziek- en audiovisuele apparatuur hebben wij nieuwe geluidsinstallaties mogen leveren voor in het nieuwe gebouw.

Danslokalen

De danslokalen zijn uitgerust met twee krachtige Yamaha CZR12 luidsprekers. Deze witte passieve luidsprekers zien er niet alleen prachtig uit, maar bieden in combinatie met de juiste Yamaha PX versterker ook een uitstekende balans. We hebben alles zo afgesteld dat het voor zowel docenten als studenten plug-andplay is.

Muzieklokalen

Ook de muzieklessen zijn een belangrijk onderdeel van het Koning Willem II College. Er zijn twee nieuwe muzieklokalen gecreëerd die wij ook hebben voorzien van Yamaha CZR10 luidsprekers. Aangezien deze lokalen wat kleiner zijn en er minder vermogen nodig is, hebben we hier subtielere luidsprekers geplaatst. Ook hier hebben we gekozen voor eenvoud in de bediening. 

Aula

De nieuwe aula was een complexe aanvraag vanwege verschillende wensen vanuit het Koning Willem II College. We moesten zorgen voor goede verstaanbaarheid, de galm in het hoge gebouw te minimaliseren en uiteraard voldoende vermogen voor optredens. We hebben ervoor gekozen om de aula grotendeels uit te rusten met Yamaha VXL-serie luidsprekers. Met hun slanke ontwerp passen ze perfect bij de uitstraling van de school. Je ziet ze bijna niet hangen tegen het zwarte kozijn! De luidsprekers zorgen door de juiste spreiding ervoor dat iedereen alles goed kan horen, of het nu gaat om een presentatie of muziek. 

Bediening

Ook hier streven we naar eenvoud in de bediening. Met een speciaal door ons ontwikkelde app kunnen alle medewerkers moeiteloos de geluidsinstallatie bedienen. Het is zo simpel als het openen van de app, met één klik het volledige systeem inschakelen en de juiste volumefader selecteren. Makkelijker kan bijna niet?