Heilig Hart Kerk – Vught

De Heilig Hart kerk is een drukbezochte kerk in Vught. Hier hebben we een nieuwe audiosysteem geplaatst en hiermee het geluid én de esthetiek sterk verbeterd. De Yamaha VXL line array speakers zorgen voor een perfect geluid voor alle aanwezigen. Middels een enkele druk op de knop kan de gehele installatie aan- en uitgeschakeld worden.

Akoestiek en spreiding

Een kerk is vaak een grote, galmende ruimte en een uitdaging om goed geluid te realiseren. Daarom gebruiken we -voor een optimale spraakverstaanbaarheid- gebruik van line array speaker systemen. Hiermee kunnen we het geluid slim afstralen naar de aanwezigen in de kerk. We voorkomen hierdoor hinderlijke reflecties van geluid via de vloer, zijwanden en het plafond.

We gebruiken meerdere luidsprekers, geplaatst op slimme plekken in de kerk, voor een goede spreiding. De speakers zijn (waar nodig) ook in tijd gecorrigeerd , zodat het geluid bij het publiek op hetzelfde moment aankomt (zogenoemde delay stacks). Dit zorgt voor een optimaal geluid!

De gebruikte Yamaha VXL speaker zijn van hoge geluidskwaliteit en geschikt voor zowel muziek als spraak.

Bedieningsgemak

Met één drukknop is de gehele geluidinstallatie aan en uit te schakelen. Alle microfoons en afspeelapparatuur zijn direct klaar voor gebruik en staan ingesteld op het juiste volume.

In de audio processor maken we gebruik van een slim stuk gereedschap, de Dan Dugan automixer. Deze interne mixer zorgt dat de microfoons sterk en mooi vol in volume afgesteld kunnen staan, zonder dat ze rondzingen (feedback geven). Als een microfoon niet in gebruik is, wordt deze automatisch onderdrukt. Dit zorgt voor een rustig ‘schoon’ klankbeeld in de ruimte.

Apparatuur

Voor de liefhebber wat informatie over de gebruikte apparatuur:

Speakersysteem:
6x Yamaha XVL line array speaker (main + delays)
2x Yamaha VXL line array speaker (dwarsbeuk & absis)
6x Yamaha VXS surface speaker (balkon, dagkapel, sacristie en koffieruimtes)

Versterker & processing:
Yamaha MTX3 processor (incl. 2x DCP4V4S besturingspanels) + Yamaha XMV eindversterker
Incl. voorziening naar Univox 650 slechthorende systeem

Microfoons:
2x Sennheiser ME-34 zwanenhals microfoon + solo zang microfoon
2x AKG WMS draadloze microfoon + lavalier microfoon

Muziek play-out:
T-Audio MP-101 muziekspeler (incl. Bluetooth + USB afspeelmogelijkheid)
Analoog aansluitpunt voor aansluiten van externe apparatuur (zoals bijv. smartphone of tablet)