Livestream Gemeenteraad Oisterwijk

Bij de Gemeente Oisterwijk is het mogelijk om de vergaderingen van de gemeenteraad live te volgen via een livestream. Deze livestream wordt met zorg door Klundert AV geproduceerd met behulp van meerdere camera’s, wat zorgt voor een dynamische en duidelijke weergave van de vergaderingen. Het gebruik van livestreaming biedt een aantal significante voordelen. Dit gebeurd zowel in de raadszaal als op diverse locaties binnen de Gemeente Oisterwijk.

Betrokkenheid

Eén van de belangrijkste motivaties voor de livestreams van de raadsvergadering is de bevordering van de toegankelijkheid van de lokale politiek. Inwoners, betrokkenen en/of media die niet aanwezig kunnen zijn bij de vergaderingen krijgen zo de kans om toch betrokken te blijven bij lokale besluitvormingsprocessen.

Het draagt daarmee bij aan het dichter bij de inwoners brengen van de politiek. Een laagdrempelige manier om inzicht te krijgen in hoe de gemeente werkt en hoe besluiten genomen worden. Dit kan leiden tot een verhoogde interesse in lokale politiek en een grotere betrokkenheid van de burgers bij hun gemeente.

Archivering

Een ander belangrijk aspect is de archivering van de vergaderingen. Doordat de vergaderingen opgenomen worden, kunnen deze achteraf teruggekeken worden. Dit zorgt voor een duurzaam archief van gemeentelijke besluiten en discussies, wat waardevol is voor historisch onderzoek en transparantie in het bestuur.

Hiermee bieden we zekerheid dat belangrijke besluiten nooit verloren gaan worden zowel online als lokaal opnames gemaakt.