F-ACT JR congres 2022

Het F-ACT JR congres, georganiseerd door het landelijk congresbureau Frits&Gijs, is een bijeenkomst waar professionals, experts en belanghebbenden samenkomen om inzichten, kennis en innovaties te delen. Het congres had als doel om bewustzijn te creëren en wetenschappelijk bewezen methodieken en best-practices te demonstreren, zoals FACT-Jeugd in combinatie met Resourcegroepen (FACT-JR). Het evenement was niet alleen bedoeld voor professionals die werken met jongeren die te maken hebben met meerdere complexe vraagstukken, maar ook voor de jongeren zelf, hun families en andere betrokkenen. De Maassilo in Rotterdam, een iconisch industrieel pand, vormde het perfecte decor voor dit evenement.

Met een mix van presentaties, TED-X-talks, een talkshow en muziekoptredens, bood het congres een rijke en diverse ervaring voor alle deelnemers. Het team van Klundert AV werkte vanaf het eerste moment nauw samen met Frits&Gijs om tot een professioneel en probleemloos eindproduct te komen.

Zowel online als offline

Tijdens deze laatste fase van de COVID-19 pandemie was het tot kort voor aanvang onzeker in welke vorm het congres zou worden gehouden. Desondanks de versoepeling van de beperkingen voor dit evenement, werd besloten het congres als een hybride evenement te organiseren om hiermee onnodige verplaatsingen te minimaliseren. Hierdoor kon het congres zowel fysiek in de Maassilo als online via een speciaal door Klundert AV ontwikkelde livestreamportal bijgewoond worden.

Vooraf aangemelde online deelnemers hadden hierdoor de mogelijkheid om, ondanks het niet fysiek aanwezig zijn bij het congres, toch de benodigde accreditatiepunten te verkrijgen.

Ondanks de complexiteit van het toevoegen van een online component aan het evenement, is het ons gelukt dit te realiseren met een minimale uitbreiding van de originele personele bezetting. Door efficiënte planning en het benutten van de expertise binnen ons team, konden we zorgen voor een vlekkeloze integratie van de online en fysieke aspecten van het congres.

Technische productie van A tot Z

Onze inzet voor dit evenement ging verder dan alleen de dag zelf. Al in de aanloopfase waren we intensief betrokken bij zowel de planning als de realisatie. Een essentiële stap in onze voorbereiding was een bezoek aan de Maassilo. Hierdoor konden we een diepgaand inzicht krijgen in de specifieke eigenschappen en potentiële uitdagingen van de locatie, wat essentieel was om onze technische diensten naadloos af te stemmen op de eisen van het congres.

Op basis van onze observaties hebben we gedetailleerde technische schetsen opgesteld. Deze tekeningen boden ons de mogelijkheid om onze visie helder te communiceren naar Frits&Gijs. Na groen licht op onze voorstellen, hebben we in nauwe samenwerking met Frits&Gijs en de contactpersoon van de Maassilo de bestaande technische faciliteiten van de Maassilo uitgebreid, met een specifieke focus op de geluid- en beeldtechniek. Ons voornaamste doel: zorgen voor een hoge spraakverstaanbaarheid, leesbare presentaties, en dit alles terwijl de unieke industriële ambiance van de locatie behouden blijft.

Op zoek naar een partner voor jouw congres?

Zakelijke evenementen

Losse verhuur