5 mei Bevrijdingsconcert Tilburg

Al jarenlang verzorgen we de audiovisuele techniek voor het prachtige 5 mei Bevrijdingsconcert aan de Piushaven in Tilburg.

Het Festival Orkest van het Zuiden en solisten worden met veel zorg uitversterkt zodat het publiek (> 7.000) langs de kade kan genieten van dit fantastische concert. Onze showverlichting zorgt voor sfeervolle plaatjes en ondersteunen de muziek.

Spectaculaire lichtshow

Onze verlichting zorgt voor een extra dimensie en belevenis tijdens het concert. In het voortraject ontwerpen we een lichtplan wat aansluit op het muziekprogramma.

Per muzieknummer maken we een sfeerplaat die we dynamisch aansturen tijdens het concert. We gebruiken hiervoor professionele lichtarmaturen en regietafels, om de beste kwaliteit te leveren.

Ook de kade zetten we in de sfeerverlichting en we verzorgen spectaculaire effecten, zoals rook, blinders en vuurwerkeffecten. En natuurlijk onze kenmerkende kroonluchters (voorzien van interne kleurlampen).

Geluidstechniek

De geluidstechniek voor dit concert heeft een aantal uitdagingen. Het geluid moet namelijk breed afgestraald worden, want het publiek staat breed, aan de kade opgesteld. Onze Adamson line-array systemen zijn zeer nauwkeurig af te stellen, zodat het geluid precies komt daar waar het publiek staat. Hierdoor hebben we ook minder hinderlijke reflecties van het water en de gebouwen achter het publiek.

Ook moeten we voorzieningen maken voor onze kabel infrastructuur. Middels dompelslangen maken we een connectie tussen de kade (onze regie) en het podium.

Om dit concert uit te versterken gebruiken we o.a. 70 orkest microfoons, 8 draadloze handmicrofoons, in-ear zenders voor de zangers en vloermonitors. We gebruiken digitale mengtafels van Yamaha (CL, DM en RIVAGE).